Sport > 2. stupeň


Školní rok 2023/2024

Sportovní den 2. stupně 30. 1. 2024

V úterý měli naši žáci z celého druhého možnost a příležitost pořádně sportovat. Ráno jsme se sešli v aule, žáci vyslechli program a pravidla a šlo se sportovat. Všichni si mohli vybrat z mnoha možností. Hrál se fotbal, florbal, házená, basketbal, přehazovaná, také byl v nabídce pin ponk, stolní fotbálek nebo jednoduché stolní hry a práce s i-Pad (hledání informací ze sportovního prostředí.

Během dne jsme mohli sledovat velmi napínavé zápasy, poměřování sil a povzbuzování do ještě lepších výkonů.

Věřím, že si všichni užili dost sportování a příjemných chvil se svými spolužáky.

Děkuji všem učitelům za podporu a kolegům tělocvikářům za organizaci.

M. Charvátová

____________________________________________________________________________________

Turnaj - fotbal

Žáci z druhého stupně se účastnili v říjnu 2023 turnaje ve fotbale základních škol. Chlapci z osmých a devátých tříd poměřili své síly na velmi dobře obsazeném tunaji. Neobsadili postupové místo, ale ostudu určitě neudělali. Bojovali, hráli a hlavně si to výborně užili.

_______________________________________________________________________________________

Atletické dny na naší škole 

Ve dnech 4. – 6. 10. 203 si naši žáci měli možnost vyzkoušet různé atletické disciplíny. Navštívili sportovní atletické hřiště na ZŠ Pod Marjánkou, kde sportovali a všechny výsledky jim p. učitelky pečlivě měřily a zapisovaly.  

Ve středu zde byli žáci 1. – 3. tříd, skákali do dálky a do výšky, běhali sprint na 50 m a vytrvalost na 400 m, házeli kriketovým míčkem a také si vyzkoušeli štafety. 

Ve čtvrtek si zasportovali žáci 4. – 6. tříd ve stejných disciplínách a v pátek to již byli ti nejstarší, žáci 7. – 9. tříd.  

Velmi děkujeme vedení školy za zapůjčení sportovišť. Bylo to velmi přínosné, všichni se snažili o nejlepší výkony a kde se to nedařilo, nevadí. Jde o mnohem důležitější poznatky, umět se překonat, vyzkoušet si to, a hlavně mít radost ze sportu. 

 

 

Republikové finále – Školský pohár v házené 6. – 7. tříd

 

Žáci naší školy se v termínu 17. – 19. 5. 2023 účastnili tohoto turnaje základních škol. Ve středu ráno jsme odjeli vlakem do Milevska do Jižních Čech.

Zde se konal velký turnaj v házené základních škol, kam se týmy dostaly po odehrání obvodních a krajských kol, kde zvítězily. Celkem se zde utkalo 12 základních škol z celé ČR. Ty byly rozděleny do dvou skupin a zde odehrály zápasy systémem každý s každým.

Našemu týmu se povedlo ve velké konkurenci umístit ve skupině na třetím místě. To pro nás znamenalo odehrát utkání o 5. místo. V tomto zápase již síly nestačily, a nakonec jsme prohráli výsledkem 13:15.

V konečném pořadí se naše škola umístila na 6. místě. Celý tým si tento turnaj užil nejen na hřišti, ale i mimo, ve volných chvílích.

Velmi všem hráčům děkuji za reprezentaci naší školy a těším se na příští ročníky.

____________________________________________________________________________________

Krajské kolo v házené 6. - 7. třídy - 7. 3. 2023 - POSTUP DO FINÁLE

V úterý 7. března hráli naši žáci postupové, krajské kolo na hřišti Sokol Vršovice. Na tento turnaj postoupili z kola obvodního. Odehráli zde dvě utkání. Jedno z ZŠ Jitřní a z ZŠ Angel. Obě utkání pro nás skončila vítězstvím. Pro naši školu a naše žáky super výkon a výsledek. 

Toto chlapce posouvá na další celorepublikový turnaj Kalamář. Moc jim gratulujeme a budeme držet palce do dalších bojů.

Super reprezentace naší školy.

Náhled obrázku

_________________________________________________________________________________

 

Obvodní kolo házené 6. - 7. třídy - 21. 2. 2023

V úterý 21. 2. 2023 hráli naši žáci 6. - 7. tříd obvodní kolo v házené na ZŠ Věry Čáslavské. Celkem odehráli tři utkání, dvě ve skupině a jedno o umístění. Našimi soupeři zde byly týmy ze ZŠ Pod Marjánkou, ZŠ Věry Čáslavské, ZŠ Norbertov, ZŠ Červený vrch a ZŠ Bílá. Celý turnaj se nesl na vítězné notě. Všechna utkání chlapci vyhráli, a to je nominuje na krajské kolo. Jedná se o turnaj Poháru pražských škol – Poprask – školský pohár 2022/2023.  Hrát budeme v úterý 7. 3. 2023 na hřišti Sokol Vršovice.

Všichni nám držte palce, určitě to nebude lehké a chlapci to budou potřebovat.

 

__________________________________________________________________________________________

Obvodní kolo v turnaji házené pro žáky 8. - 9. ročníků – DDM

1.2.2023

Naši vybraní žáci z 8. a 9. ročníků se účastnili turnaje na ZŠ Věry Čáslavské ve středu 1. února. V průběhu dopoledne odehráli tři utkání, dvě ve skupině a jedno o umístění. Ve skupině se jim podařilo v prvním utkání zvítězit velkým rozdílem. Ve druhém zápase po velkém boji bohužel o jeden jediný gól v posledních vteřinách prohráli.

Ve skupině skončili druzí a hráli o 3. - 4. místo, kde jednoznačně zvítězili.

Gratulujeme k 3. místu!

Mgr. Martina Charvátová

____________________________________________________________________________________

Sportovní den pro žáky 2. stupně 28. 6. 2021

 

V pondělí 28. 6. 2021 proběhl sportovní den na školním hřišti, kdy se žáci 2. stupně utkali ve třech sportech. Měli možnost si vybrat házenou, fotbal a přehazovanou. Vytvořili jsme týmy ze všech tříd a v rámci jednotlivých turnajů začaly velké boje. Celé dopoledne se soupeřilo a viděli jsme mnoho pěkných výkonů a týmových akcí. Vše se pečlivě zapisovalo a nakonec i vyhodnotilo. Sportovci si užili sportovní dopoledne, odnesli drobné odměny a zajímavé sportovní zážitky. 

M.Ch.          Premium Vector | Little girl throwing a ball       

____________________________________________________________________________________________

Školní rok 2019/2020

 

Naši žáci zvítězili v obvodním kole, postupují do kraje - gratulujeme!!

V úterý 14. 1. 2020 jsme se účastnili obvodního kola III. ročníku-soutěže Pohár Věry Čáslavské školní rok 2019/2020 v házené pro 8. – 9. třídy. Hráli jsme na stadionu Juliska. Naši žáci odehráli čtyři utkání a všechna vyhráli. Za první místo obdrželi pohár a medaile a postupují do kola krajského. Držme jim palce v dalších bojích.

Obvodní kolo v házené pro žáky 8. - 9. tříd 

Žáci druhého stupně se účastní 14. 1. 2020 obvodního kola v házené mezi dalšími školami z Prahy 6. Budeme jim držet palce, aby podali co nejlepší výkon a podařilo se jim postoupi do dalšího krajského kola. Hraje se na stadionu Juliska v nafukovací hale.

Držíme palceyes

_________________________________________________________________________________________

Atletický den 2. stupně

V měsíci říjnu, ve dvou dnech 24. a 25. 10. 2019 proběhl atletický den pro žáky naší školy. Navštívili jsme ZŠ Pod Marjánkou, kde mají velmi krásně zrekonstruované školní hřiště a naši žáci jak z prvního, tak z druhého stupně měli možnost vyzkoušet si atletické disciplíny.

První stupeň trénoval a měřil výkony v běhu na 60 metrů, běhu na 400 metrů, hodu kriketovým míčem, skoku do dálky a skoku do výšky. V závěru dopoledne si také žáci vyzkoušeli královskou disciplínu atletiky – štafetu.

Druhý stupeň měl disciplíny velmi podobné, pouze běh na 100 metrů, běh na 800 metrů a vrh koulí. Skok do výšky a dálky byl stejný.

Přesto, že počasí hlavně prvnímu stupni příliš nepřálo, všichni žáci byli nadšení a bojovali o nejlepší výkony. Těšíme se na další návštěvu. Děkujeme ZŠ Pod Marjánkou.

 

________________________________________________________________________________________

9. 5. 2019 - Krajské kolo v házené: Novinářský kalamář 2018/2019

Vybraní žáci naší školy se 9. 5. 2019 účastnili krajského kola v házené ve sportovním areálu Hamr, Braník.

Do tohoto kola postoupili po vydařeném obvodním kole, které vyhráli na stadionu Juliska. Krajské kolo se hrálo ve dvou skupinách a dále dle umístění ve skupině o celkové umístění v turnaji. 

Ve skupině jsme bohužel prohráli se ZŠ Kuncova a tím se posunuli na zápas o 3. - 4. místo.

Zde již byl tým úspěšný a nakonec se v celkovém pořadí umístil na bronzové příčce a do školy si odvážel pohár za 3. místo v krajském kole Novinového kalamáže 2018/2019.

Všem velmi gratulujeme!!

________________________________________________________________________________________

Naši žáci přivezli stříbro

 

Žáci naší školy ze šestých a sedmých tříd postoupili po předchozím obvodním a krajském kole, kde zvítězili, na republikové finále v házené známé jako Novinářský kalamář, konaný ve Velké Bystřici ve dnech 23. a 25. 5. 2018. Zde se potkalo pouze devět nejlepších týmů základních škol z celé České republiky. Naši kluci zde odehráli náročné zápasy ve skupině a za jejich velké úsilí a bojovnost přišla odměna. Postoupili z druhého místa do dalších bojů o medaile. Nejdříve v semifinále porazili tým Kopřivnice, toto vítězství je posunulo do finálového boje o zlatou medaili. Zde sice nedosáhli na vítězství s týmem ze Zubří, ale druhé místo si zasloužili právem.

Z Velké Bystřice si odvezli spoustu krásných sportovních zážitků, nádherný pohár a krásné stříbrné medaile.

Velmi jim děkujeme za skvělou reprezentaci školy a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů. Stříbrný úspěšný tým: Daniel Erebai, Kristián Duda, Viktor Svoboda, Vladimír Vácha, Filip Němeček, Martin Kadeřábek, Martin Dvořáček a Milan Vakulyuk.

 

Republikové finále 2017 v házené je za námi 

 

Ve velké konkurenci šesti základních škol jsme se umístili na krásném pátém místě. Žáci osmých a devátých tříd si zaslouží velkou pochvalu za reprezentaci nejen naší školy, ale i celého kraje Praha. Boje byly velmi náročné, ve skupině jsme měli oba finalisty a určitě v zápasech s nimi neudělali ostudu. Celé republikové finále natáčela Česká televize a vy vše najdete na níže uvedených stránkách.

Seznam hráčů: Jonáš Patzel, Václav Heřt, Vojtěch Krystlík, Jiří Nytra, Jakub Roháč, Martin Hendrych, Daniel Spilka, Vojtěch Měřinský, Andrej Adamec, Jan Dušek a Jiří Lešner.

Děkujeme všem za podporu a zde můžete najít krásná videa a fotky z republikového finále:

Vyhlášení:

http://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Hazena/Soutez-Sportovni-liga-ZS-2/Sezona-2016-2017/147531-Republikove-finale-ASSK-CR-v-hazene-ZS-Kategorie-IV-(slavnostni-vyhlaseni-vysledku).htm

Odkaz na ČT sport:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11857492727-pohar-ministryne-skolstvi-2017/317297371154003-finale-sportovni-ligy-zs-o-pohar-ministryne-skolstvi/

 

Jedeme na republikové finále AŠSK ČR v házené základních škol

Naši žáci z osmých a devátých tříd se probojovali až do finále. Prošli obvodním a krajským kolem. Vítězství v těchto kolech nás nominovala do kvalifikace s ústeckým a karlovarským krajem. V úterý 4. 4. 2017 jsme odehráli dvě utkání ve sportovní hale na Děkance. Obě skončila naším vítězstvím. Základní školu z Lovosic jsme porazili 19:14 a základní školu z Nejdku 33:3.

20. – 21. 4. 2017 nás čeká republikové finále, které proběhne v Novém Veselí a Žďáru nad Sázavou. Našim žákům blahopřejeme k velkému úspěchu a věříme, že budou naše město Praha i naši Městskou část reprezentovat se stejným úspěchem.

 

 

Indiánský fotbal

Premiéru na naší škole zažila hra, která nese pracovní název "Indiánský fotbal". Turnaj byl organizován pro žáky druhého stupně a za příznivého počasí se do hry zapojila téměř stovka žáků. Ti byli namixováni a následně se všech šest týmu utkalo systémem "každý s každým", vítězové tedy byli skutečně ti nejlepší. 

Copyright © 2016 ZŠ a MŠ, Praha 6, náměstí Svobody 2

RSS | V případě potíží nás kontaktujte na admin@zs-ns2.cz | Vytvořila společnost IT-PRO s.r.o.